E.H.B.O. vereniging Anna Paulowna
Ga naar de inhoud

Basis opleiding

Opleiding
Dagelijks gebeuren er ongelukken. Thuis, op straat of op het werk. Variërend van ernstige tot minder ernstige ongevallen. Nog te vaak wordt er bij een ongeluk vertrouwd op het initiatief van een voorbijganger of collega, of wacht men op een arts of een ambulance. In zo’n geval kan een EHBO cursus van levensbelang zijn! Na het volgen van de EHBO cursus bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen aan een medemens. Bovendien kunt u met inzicht en kennis van letsels helpen om preventief ongelukken te voorkomen.

Inhoud en EHBO examen
De Basiscursus EHBO bestaat uit drie zaterdagen  van 09.00 tot 17.00 uur en en halve zaterdag examen waarin alle aspecten u worden bijgebracht om Eerste Hulp te kunnen verlenen.
Om de praktijkoefeningen zo realistisch mogelijk te maken, worden Lotusslachtoffers ingeschakeld die een ongevalsituatie naspelen.
U leert dan de theorie direct toe te passen in de praktijk. Hierdoor zult u de Basiscursus EHBO als boeiend en dynamisch ervaren!

De EHBO cursus wordt verzorgd door de instucteur van de vereniging conform de richtlijnen van het Oranje Kruis en behandelt de volgende onderwerpen:
Vijf belangrijke punten  
Kneuzing en verstuiking  
Shock
Stoornissen in het bewustzijn
Ontwrichting en botbreuken
AED
Stoornissen in de ademhaling
Oogletsels en vergiftiging  
Brandwonden  
Elektriciteitsongevallen
Letsels door koude en letsels door warmte
Vervoer over korte afstand
Verband en hulpmiddelen
Menselijk lichaam
Stilstand van de bloedsomloop

Bloedingen
Terug naar de inhoud